Not too shortly after London's international modern and contemporary art museum Tate Modern opened its brand new 360-degree expansion deck, visitors discovered they were given a surprise additional viewing on their trip - right into the nearby luxury Neo Bankside apartments.

Several residents of the apartments have claimed that onlookers were peering into their homes with binoculars and cameras from the new 64.5-meter-high addition to Tate Modern, which was designed by Swiss architecture firm Herzog & de Meuron. No precise resolution has been found as of yet, other than the placement of a "Please Respect Our Neighbours' Privacy" sign. Politician Adele Morris, according to Dezeen, has been attempting to discuss the situation with Native Land, the developer of both Neo Bankside and Tate Modern, but little progress has been made.

"Residents were very distressed to suddenly discover they had no privacy at all in their homes," she tells the site. "Nobody had anticipated that people would literally be hanging over the balcony and taking photographs of their rooms and then posting them on the internet."

Admiring his work- haps baps to my wonderful grandad

A photo posted by ella braimbridge rogers 🦄 (@ellarogg) on

"Somebody needs to do something and that somebody is probably Tate," Morris continues. "I sympathise with them, because they had all the necessary permissions – nobody has done anything wrong in planning terms."

Several homeowners have openly considered selling-up after the recent events, but selling has come a bit hard. Neo Bankside, built by Rogers Stirk Harbour + Partners, was completed in 2007 with some homes selling for as high as £19 million. In the past it also drew the ire of London's increasingly obscene housing costs, with claims that the complex skirted low-cost housing while subjectively phoning in on its uninspiring design, according to then-editor of The Architectural Review Catherine Slessor.

Tate Modern insists that Neo Bankside residents were aware of the gallery update throughout the course of the project. "Since the very first plans were drawn up in 2006 we have been through an extensive consultation and planning process, and have maintained an ongoing dialogue with local residents," the museum claims.

"At no point during this process were any concerns raised regarding the viewing platform. There is signage encouraging the public and visitors to use it respectfully and responsibly."